3D-animáció készült Nagy Sándor sírjáról
2014. december 18. írta: magerhun

3D-animáció készült Nagy Sándor sírjáról

Háromdimenziós animáció készült az észak-görögországi ókori város, Amphipolisz közelében található Kasta dombnál feltárt, Nagy Sándor (Kr.e. 353-323) makedón uralkodóhoz köthető monumentális síremlékről.

amphipolis-sirhely-bejarata.jpg

A régészeti feltárásokat már 2012-ben elkezdték és az eddigi leletek (kettő szobor, kettő szfinx, antik érmék és egy díszes mozaikpadlózat) egy igen tekintélyes, fontos személy sírjáról tanúskodnak. Augusztusban értek el komolyabb eredményeket, a hatalmas építmény sírkamrájában, egy belső, harmadik kamra padlózata alatt, 1,5 méter mélyen találtak rá az emberi csontmaradványokra a régészek.

szfinxek.jpg

Valószínűsíthető, hogy Nagy Sándor anyjának, feleségének vagy fiának a síremlékére leltek rá. Idáig ez a legnagyobb ókori sír, amelyet az ókori Hellász hagyott az utókorra.

Az alábbi videón, mesteri módon alkotta meg az AncientAthens3d stúdió a temetkezési hely digitális rekonstrukcióját. A görög kulturális minisztérium hozzájárulásával készülhetett el az animáció.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mageron.blog.hu/api/trackback/id/tr46993887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása